EEN DUURZAAM KERST CADEAU MET EEN VERHAAL

Hi guys. Het is precies 1 jaar geleden dat ik naar Ethiopië ben geweest samen met Plan Nederland. Een trip die ik nooit zal vergeten. Ik denk dat vele van jullie nog wel weten waarom ik toen naar Ethiopië ben geweest, maar voor alle nieuwe bezoekers zal ik het nog even toelichten.

Zomer 2014 werd ik gebeld door Plan Nederland of ik mee wilde doen met het televisie programma Because I Am A Girl Knockout’ Als jullie op deze link hebben geklikt weet je waar het programma over gaat. Het was geweldig om mee te maken en  fantastisch om 2 maanden lang boks trainingen te krijgen en uiteindelijk de ring in te gaan. Iedereen vocht voor haar eigen thema en ik vocht voor ‘ kindhuwelijken ‘ Een onderwerp wat we niet mogen overslaan want er zijn helaas nog steeds te veel jonge meisjes die niet kunnen leven zoals ze horen te leven. Ik heb me voor de volle 100% ingezet voor de meisjes en heb dit programma gewonnen. Ik heb 2 boks wedstrijden gevochten in de ring en letterlijk klappen uitgedeeld en opgevangen voor de meisjes en er ging ook niets anders door mijn hoofd dan die gedachte. Wij vrouwen in Nederland kunnen voor zichzelf kiezen, we kunnen voor onszelf opkomen en helaas kunnen de meisjes in ontwikkelingslanden dit niet ,ze moeten de kans krijgen om gezond op te groeien en zich te ontwikkelen en Plan Nederland zet zich daar met hart en ziel voor in.

Omdat ik het programma gewonnen had mocht ik een week naar Ethiopië samen met Plan Nederland en heb allerlei projecten en speciale scholen bezichtigd en samen met Plan Ethiopië de mogelijkheden besproken wat we nog meer kunnen doen om de meisjes te helpen. Ik heb de kans gehad om met met de meisjes te praten, ik heb de tranen in hun ogen gezien van blijdschap en dankbaarheid naar ons en onze hulp toe. Het was een onvergetelijke reis die mij voor altijd zal bijstaan.

Plan Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes (Girls First). Plan voert kindgerichte gemeenschapsprojecten uit in 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan Nederland komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind en ik ben super trots dat ik ambassadrice ben van Plan Nederland en deel van uitmaak.

Nu ik dit gezegd heb kom ik meteen bij het belangrijkste van deze post. Plan Nederland heeft een eigen webshop waarin je heel veel zinvolle cadeaus zult treffen. In deze webshop van Plan zijn duurzame cadeaus te koop waarbij je bijdraagt aan één van de projecten van Plan voor een betere toekomst van kinderen én hun familie. In de webshop vind je niet de standaard cadeaus die je doorgaans onder de Kerstboom aantreft. Zo doe je bijvoorbeeld een geit cadeau aan een geliefde en een geit zorgt voor melk, kaas en en dus extra inkomsten. Met de melkproductie van een geit kan een familie al een eigen onderneming starten en/of melk en zuivel producten verkopen op de markt. Met zo’n zinvol cadeau vergroten wij de kans op een betere toekomst voor de meisjes.  Je kunt ook een geboortebewijs geven, voor maar €8,- geef je een kindje in India een onbetaalbaar cadeau: Identiteit. Het is voor ons misschien moeilijk te geloven maar zonder identiteit bestaat het kind officieel niet en zonder identiteit heeft het kind geen recht op gezondheidszorg en daardoor neemt de misbruik op uitbuiting, discriminatie en misbruik enorm toe, vooral bij meisjes.  Elk “product” in de webshop is dus gekoppeld aan een specifiek project van Plan. De producten in de webshop vertegenwoordigen als het ware deze projecten en als wij allemaal zo’n duurzaam kerstcadeau met een verhaal cadeau geven zal er weer wat hoop zijn in het leven. In ieder geval de kans op een beter toekomst is dan iets dichterbij voor de meisjes.

En wist je dat je met biggetjes, een moestuintje, schoon drinkwater, en/of duurzaam maandverband het leven van iemand in ontwikkelingslanden zo ongelooflijk kunt veranderen? En na aanschaf van een virtueel product uit de webshop krijg je de mogelijkheid om digitaal of fysiek een kaartje te sturen aan de ontvanger van het cadeau.

Hoe geweldig is Plan Nederland? Ik ga zeker een paar kerst cadeautjes kopen uit de webshop en sta op die manier de meisjes bij.

Bedankt dat je een weer langskwam op mijn blog en ik hoop dat jullie ons mee helpen en ook een kijkje brengen aan de webshop van Plan Nederland.

Merry Christmas alvast.

liefslaura

 

 

Kijk ook naar