SEXUELE UITBUITING | WIJ KUNNEN HELPEN.

Plan Nederland

Hi guys. Normaliter zien jullie vrolijke Youtube filmpjes op mijn blog waarin ik jullie meeneem in al mijn hysterische avonturen. Dit Youtube filmpje wat hieronder te zien is, is veel minder vrolijk. Het is een filmpje wat ik heb gezien op het Youtube kanaal van Plan Nederland wat mijn hart gegrepen heeft. Het moment dat ik de video aan het kijken ben heb ik nog geen idee waar het naar toe gaat. Je ziet een super knap jong meisje een make-up tutorial geven, maar toch zie je angst in haar ogen. Vervolgens aan het eind van het filmpje valt alles op z’n plek en besefte ik in welke situatie het meisje zit. Als jullie het filmpje nog niet hebben bekeken, vraag ik jullie nu om eerst eventjes het filmpje te bekijken voordat jullie verder lezen.

Als het goed is zit jij nu met exact hetzelfde gevoel ik na het zien van deze video. Ik kreeg letterlijk kippenvel over mijn hele lichaam en werd direct misselijk. Uiteraard is dit filmpje niet echt. Plan doet er alles aan om kinderen te beschermen en zou nooit een kind in deze kwetsbare situatie tonen, en bovenal zou nooit toestaan dat het slachtoffer zou worden van seksueel geweld. Het filmpje is gemaakt met acteurs en heeft tot doel mensen wakker te schudden.

Ik zelf ben ambassadrice van Plan Nederland en ik blijf me iedere keer weer verbazen over wat er speelt in de wereld waar we veel te weinig bij stilstaan vind ik. Mijn reis naar Ethiopië in 2015 heeft mijn ogen echt geopend en ik heb gezien wat Plan Nederland er allemaal aan doet om de meisjes te helpen in ontwikkelingslanden. Ik ben heel erg blij dat Plan Nederland bestaat en zich zo ontzettend inzet voor de meisjes, maar toch vind ik dat wij te weinig luisteren. Daarom hoop ik jullie op deze weg ook eventjes te laten in zien dat we met z’n allen zoveel kunnen betekenen voor jonge meisjes die eigenlijk nog een hele mooie toekomst voor ogen hebben.

Elk jaar worden miljoenen kinderen slachtoffer van seksueel misbruik. Naar schatting worden 2 miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting, ofwel seksueel misbruik van een kind door een volwassene voor commerciële doeleinden. Het merendeel daarvan is meisje. Ze moeten werken in disco’s, massagesalons, bordelen, privé huizen of op straat. Door de groei van toerisme naar verre bestemmingen en het toenemende gebruik van internet, neemt het aantal kinderen in de seksindustrie toe. Dit is heel erg ernstig. Het neemt toe!? Dit moet stoppen!

Je ontneemt zo’n meisje niet haar jeugd en toekomst maar seksuele uitbuiting heeft vaak ernstige psychische en lichamelijke gevolgen voor een kind. Trauma’s, schuldgevoelens, depressies en angst, maar ook seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals HIV/Aids, en blijvend letsel als gevolg van het fysieke geweld maken dat de kinderen voor hun leven getekend zijn. Hoe ik dit allemaal heb gelezen op de site van Plan Nederland, en nu typ op mijn blog word ik gewoon erg verdrietig.

Plan Nederland wil er alles aan doen deze kinderen te beschermen en ze een betere toekomst te geven.

Wij kunnen samen met Plan ook mee helpen. Ik weet dat het onmogelijk is dat door onze hulp meteen van de ene dag op de andere dag zal stoppen. Maar het zal zeker met de tijd afnemen en zoveel jonge meisjes zullen door ons een betere toekomst tegemoet gaan. Ik wil niets liever dan helpen zodat de meisjes weer ‘kind’ kunnen zijn zoals ze dat horen te zijn. Lekker buiten spelen, naar school gaan, en make-up tutorials opnemen.

Bedankt Plan Nederland! Het is erg bijzonder om te zien dat jullie je zo inzetten en ons allen laten inzien dat met onze hulp , de meisjes zoveel meer toekomst hebben en het aller belangrijkst, de meisjes weer gelukkig kunnen zijn. Allen kleine beetjes helpen en ik ben trots dat ik een deel uitmaak van Plan Nederland en dat door mijn bijdrage er misschien toch weer 1 meisje een beter leven heeft. Ook jullie kunnen helpen door te SMS’en; SMS MEISJE naar 4333 voor 3 euro.

Ik kan hier nog uren over door kletsen met jullie maar ik denk dat ik nu wel duidelijk ben geweest. Laat me even weten in de comments of jullie net als ik Plan Nederland en de meisjes steunen.

Ik hoop jullie morgen weer te zien lieve lezers/lezeressen.

liefslaura

Kijk ook naar