‘Thee is voor omaatjes, Licor 43 Orochata voor twintigers’

Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata Licor 43 Orochata

Thuis op de bank op vrijdagavond zit ik heerlijk met Ryan en Fredje naar de Voice te kijken. Een grote kop detoxthee staat voor mijn neus waar ik al meerdere glazen van op heb. “Wat is dat toch lekker he die thee” zeg ik tegen Fredje. Hij kijkt me aan en zegt; “Pfff je lijkt wel een oude doos, weet je nog die tijden dat wij ELKE vrijdagavond in The Air stonden met een heerlijk drankje!”. “Ach ja vertel mij wat..” Zeg ik. Fred loopt naar de keuken en staat ineens met een fles Licor 43 Orochata voor me. Nooit gezien. Mooie verpakking en Fred roept “Ontdek het geheim van Zuid-Spanje, Licor 43 Orochata” (inclusief Spaans accent).

Laat ik eens gek doen bedenk ik me en we schenken een glas in. Ik vind dat we het meteen op de goede manier moeten doen voor de ultieme beleving. De Licor 43 Orochata moet koud zijn, een glas met ijsklontjes, schudden met de fles en schenken maar!

Wat ik zo bijzonder aan de Licor vind is dat je bij de eerste slok meteen al zoveel verschillende smaken proeft. Licor 43 Orochata is een lichte en zijdezachte likeur. Ik proef de originele Licor 43 nog wel, maar tegelijkertijd proef ik aardamandelmelk, kaneel en citrus. Aardamandelmelk vind ik best een apart product om toe te voegen aan een likeur. Ik zoek hier meer over op en zie dat de knolletjes van die aardamandel afkomstig zijn van de Cyperus Esculentus plant die onder de grond groeit. Met name in de omgeving van Valencia. Ze worden vermengd met suiker, kaneel en citroen en vormen zo een verfrissende drank genaamd Horchata.

Horchata vormt dan ook meteen de basis van de overheerlijke likeur. Aan die drank is de originele Licor 43 toegevoegd en zo is de Licor 43 Orochata ontstaan!  Maar waar staat Orochata dan precies voor? Volgens de overleveringen kreeg Koning Aragon bij bezoek aan Valencia het drankje Horchata door een meisje aangeboden. ‘Dit is amandelmelk’ zei het meisje. Waarop de koning riep: ‘Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje! (Oro=goud, Xata= lief). Leuk stukje geschiedenis toch?

Inmiddels ben ik twee glazen verder en bedenk ik me dat dit hét perfecte drankje zou zijn als aperitief. Heerlijk als voorafje aan een lekker diner met de familie.

Nu weet ik dat ik niet elke vrijdag mijn avond hoef door te komen met een paar glazen detoxthee, maar dat een lekker klein glaasje Licor 43 Orochata ook een hele goede optie is! Alleen als je jonger dan 18 bent moet je het toch nog eventjes doen met de detoxthee… Want geen 18, GEEN ALCOHOL!

Licor 43 Orochata

*Deze blog is in samenwerking met Licor 43

Kijk ook naar