Wintersport in Oostenrijk

Laura Ponticorvo Wintersport In Oostenrijk

Hi guys & girls, ik ben net twee dagen terug uit Oostenrijk waar ik heb genoten van een heerlijke wintersport in het schattige dorpje Flachau. Het was voor mij alweer vijf jaar geleden dat ik voor het laatst had geskied en dus heb ik ontzettend genoten van mijn vakantie.

Eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, had ik tegen mezelf gezegd dat ik niet zo graag meer op wintersport wil gaan, want vijf jaar geleden had ik zo ontzettend veel pijn aan mijn scheenbenen dat ik helemaal niet meer kon genieten van het skiën.

Doordat ik was uitgenodigd om mee te doen met de Sunweb SkischoenRun ben ik uiteindelijk via Sunweb toch weer op wintersport gegaan, en oh wat ben ik gelukkig en zo blij als een kind dat ik ben gegaan.

Ik ben weer helemaal om, en ben elke dag met een lach van oor tot oor de piste afgegleden! Wat een heerlijk gevoel, vol adrenaline, en je bent gewoon serieuze topsport aan het verrichten. En dat in combinatie met het prachtige uitzicht en de gezonde lucht die je inademt, ik heb er bijna geen woorden meer voor maar wat heb ik intens genoten en wat ben ik weer zwaar verslaafd geworden!

Wintersport In OostenrijkWintersport In Oostenrijk Laura Ponticorvo

Volgend jaar ga ik zeker weer op wintersport, en ik wil dan weer naar Flachau. Wat een prachtig skigebied heb je daar, en de sneeuw is er zo ontzettend goed. En het was vooral ook ontzettend mooi. Zo mooi dat het bijna nep leek. Alsof ik gewoon in een ansichtkaart leefde!

Ik keek elke seconde van de dagen mijn ogen uit, en dat in combinatie met het skiën maakte mij dat echt even heel gelukkig. Ik vergat echt even alles en iedereen toen ik aan het skiën was, ik zat echt even lekker in mijn eigen bubbel!

Sunweb Wintersport In Oostenrijk

Ik heb mijn beste vriendje Alfredo en vriendin Babette meegenomen. Voor Alfredo en mij was het een droom die eindelijk is uitgekomen. We zijn al meer dan elf jaar beste vrienden, en we wisten van elkaar dat we beiden als kind hebben leren skiën!

Maar in al die jaren hadden we nog nooit samen geskied en wisten we ook niet van elkaar hoe goed we konden skiën. Eenmaal op de piste gleden we allebei als een idioot de berg af en kregen we allebei spontaan de slappe lach!

Hij is net zo gek als ik, gewoon vlammen naar beneden, bochtjes maken, kleine jumps meepakken, en de bospaadjes op! Wat een lol hebben we gehad! En wat was het heerlijk om te skiën met Alfredo!

Voor Babette was het haar eerste keer skiën, dus die moest alles nog vanaf het begin leren, maar gelukkig is Alfredo een hele goede leraar, en heeft Babette leren skiën! Ze had slag snel te pakken en kon eigenlijk al na de eerste dag al prima de blauwe piste afglijden! Wat begon met de welbekende pizzapunt ging al snel over in echt skiën! Supertrots waren we op haar!

Laura En Alfredo Op Wintersport In Oostenrijk

We hebben de vakantie uiteindelijk zo een beetje gecombineerd, soms gezellig met z’n drietjes de piste af, en soms bleef Babette even lekker een ochtend in ons mooie chalet, zodat Alfredo en ik even naar de top konden gaan en konden vlammen!

Laura Ponticorvo Alfredo En Babette Van Veen Wintersport In Oostenrijk

Het skigebied van Flachau is ontzettend groot en heeft zulke mooie pistes! Je raakt eigenlijk gewoon niet uitgeskied! We hebben bijna alle liften gepakt, en we zijn zelfs met een soort gondelbus aan een kabel van de ene berg naar de andere berg gegaan om in heel ander skigebied te skiën.

Wat een mooie tochten hebben we gemaakt, en wat ben ik gezegend met deze mooie week. We hadden zelfs drie dagen volle zon en blauwe lucht! Dat is wintersport op z’n best, wat een cadeautje.

Laura Ponticorvo En Babette Van Veen Op Wintersport In Oostenrijk

Laura Ponticorvo En Babette Van Veen Wintersport In Oostenrijk

We verbleven in het Gutshof, een prachtig chalet dat ontzettend gunstig gelegen was. Je kon van de skipiste zo via een zijweggetje naar ons huisje toe skiën. En dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt op vakantie. Het was vroeger wel altijd langlaufen, of met de auto naar de lift en naar huis gaa, maar hier niet. Het was ski’s aan voor de deur en al glijdend naar de lift en terug naar de voordeur ook gewoon op je ski’s! Zo bijzonder, en zo ontzettend goed geregeld allemaal.

Gutshof Flachau Oostenrijk

Buiten dat het skigebied geweldig is, vind je in Flachau ook ontzettend veel leuke restaurantjes, en op de piste ook heel veel leuke après-ski cafés! Superbedankt Sunweb, Flachau, Gutshof en Oostenrijk voor een onvergetelijke vakantie, ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe een fantastische vakantie ik heb gehad.

Laura Ponticorvo Alfredo Babette Van Veen Wintersport In Oostenrijk

Tot volgend jaar 😉 100 % zeker!

liefslaura

 

Kijk ook naar